Tutkimusryhmä

Tutkimusryhmästä

Löydät alta STRADA -tutkimuksen toteutuksesta vastaavat asiantuntijat. Tutkimuksen toteuttajilta löytyy vankka kokemus perhesuunnittelun sekä raskausaikaisen ja varhaisen elämän terveyden ja hyvinvoinnin tutkimuksen ja kliinisen työn parista.

Tutkimuksen toteuttaa HUS Naistenklinikka yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa.

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja annamme lisätietoja. Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen strada@hus.fi, niin vastaamme kysymyksiisi sähköpostilla tai soitamme sinulle.

Janina Kaislasuo

Tutkimuksen vastuulääkäri. Lääketieteen tohtori, Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, HUS Naistenklinikka

Naisten ja perheiden hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on lähellä sydäntäni ja näiden teemojen ympärillä olen työskennellyt pitkään sekä lääkärinä, opettajana että tutkijana. Lääkärinä hoidan erilaisia gynekologisia vaivoja ja sairauksia. Näihin lukeutuvat myös alkuraskauden ongelmat, eli keskenmenot ja raskaudenkeskeytykset. Psyykkinen tuki on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia ja erityisesti keskenmenon kokeneilla se näyttää olevan puutteellista. Tähän haluamme parannusta STRADA-tutkimuksen myötä. Tervetuloa mukaan!

Birgit Björkroth

Tutkimushoitaja, kätilö, HUS Naistenklinikka.

Olen kätilönä toiminut laajasti naisten hoitotyön sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyden teemojen parissa ja tutkimushoitajana ollut mukana naisten hyvinvointia ja gynekologista terveyttä edistävässä tutkimuksessa.

Minuun voit olla yhteydessä, mikäli Sinulle tulee kysyttävää liittyen Strada-tutkimuksen käytännön asioihin. Olet lämpimästi tervetullut mukaan tutkimukseen!

Heini Sorasto

Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, väitöskirjatutkija.

Toimin HUS Naistenklinikalla erikoislääkärinä ja väitöskirjatutkijana. Selvitän miten keskenmenon hoitoon mahdollisesti liittyvät ongelmat vaikuttavat naisen ja hänen puolison psyykkiseen vointiin. Tervetuloa mukaan!

Emmi Naskali

Naistentauteihin ja synnytyksiin erikoistuva lääkäri, väitöskirjatutkija.

Toimin HUS Naistenklinikalla erikoistuvana lääkärinä ja väitöskirjatutkijana.  Selvitän miten keskenmeno vaikuttaa naisen ja hänen puolison psyykkiseen vointiin. Tervetuloa mukaan!

Maarit Mentula

Dosentti, MBA, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, urogynekologian suppea lisäpätevyys, HUS Naistenklinikka

Olen tehnyt pitkään tutkimusta alkuraskauden diagnostiikan ja ongelmien parissa. Tutkimustyö, joka tähtää yhä turvallisempaan keskenmenon hoitoon on minulle tärkeää. Laadukas potilaan hoito ottaa huomioon myös potilaan tai keskenmenojen tilanteessa myös pariskunnan psyykkisen voinnin. Siksi olen erittäin innostunut tästä tutkimuksesta, jolla ensin pyritään selvittämään poikkeavan psyykkisen oireilun määrä, sitten luomaan tapa tunnistaa avun tarpeessa olevat potilaat ja lopuksi toivon päästävän tilanteeseen, jossa psyykkinen tuki voidaan järjestää terveydenhuollossa.

Oskari Heikinheimo

Professori, Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, HUS ja Helsingin yliopisto.

Toimin HUS Naistenklinikalla tutkimustyön johtajana ja olen ollut pitkään mukana perhesuunnittelua koskevissa tutkimushankkeissa. Tämä tutkimus on askel kohti kokonaisvaltaisempaa potilaslähtöistä hoitoa ja olemme siitä hyvin innoissamme. Tervetuloa mukaan!

Katri Räikkönen

Professori, Psykologian ja logopedian osasto, Lääketieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto.

Olen toiminut aiemmin useassa raskauden aikaista tai sen jälkeistä psyykkistä hyvinvointia selvittävässä tutkimuksessa, tavoitteena perheiden parempi vointi. Tervetuloa mukaan!